Akademia niet geselecteerd, maar stopt niet

Gisteren maakte wethouder Simone Kukenheim bekend welke vier schoolplannen doorgaan naar de volgende fase, de kraamkamer. Wij feliciteren Laterna Magica, Klein Amsterdam, Kiem, Alan Turing. Amsterdam krijgt er vier prachtige nieuwe scholen bij.

De Akademia zit daar niet bij. Jammer. Maar voor ons geen reden om bij de pakken neer te zitten. Zoals de wethouder al aangaf, wil de gemeente met de 11 afvallers onderzoeken op welke manier ook die plannen vorm kunnen krijgen.

Wij hadden afgelopen november al vergaande plannen gesmeed voor samenwerking met vijf andere schoolmakers020: Agora Amsterdam, Forum, Onderwijsgemeenschap 0-18, Kairos college en School for Excellence. Binnenkort richten wij een vereniging op die gaat onderzoeken hoe we onze plannen in Amsterdam en omgeving kunnen realiseren. Dat zal niet makkelijk zijn, maar de afgelopen maanden is ons duidelijk geworden dat de behoefte aan scholen als de onze heel groot is.

Amsterdam hoort nog van ons!

Geef een reactie, graag met je eigen naam. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s